Kooktips
Hoe bak je de perfecte steak? En ribbetjes, gaar je die in de oven of in de pan? Klik voor een hele rist recepten en bereidingstips op het vlees waar je zin in hebt. Of kies meteen een specifieke bereiding. Want koken is een kunst.

Kies een hoofdingrediënt of thema:

Kies een hoofdingrediënt, thema of bereidingswijze:

  • HOOFDINGREDIËNT
  • THEMA
  • BEREIDINGSWIJZE

Of zoek op bereidingswijze:


 

Kalkoenstoofpot met paprika


Kalkoenstoofpot met paprika Kalkoenstoofpot met paprika

Voor 4 personen:
  • 1 kg kalkoenstoofvlees
  • 200 g paprikamix
  • 300 g preiringen
  • 100 g gesneden ajuin
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel currypoeder
  • sausbinder (Maïzena)
  • kipkruiden
  • vloeibare bakboter/olijfolie
  1. Verhit een scheut olijfolie of vloeibare bakboter in een stoofpot, voeg het vlees toe en kruid het met de kipkruiden. Laat de stukjes prei en ajuin kort meestoven zodra het vlees goudbruin kleurt.
  2. Los het bouillonblokje op in 5 dl heet water. Overgiet het vlees met de bouillon en breng op smaak met het paprika- en currypoeder. Roer om en laat zo’n 25 minuten verder garen op een laag vuur.
  3. Voeg de paprikareepjes toe en laat 10 minuten voortsudderen. Bind de saus met de sausbinder.
  1. Verhit een scheut olijfolie of vloeibare bakboter in een stoofpot, voeg het vlees toe en kruid het met de kipkruiden. Laat de stukjes prei en ajuin kort meestoven zodra het vlees goudbruin kleurt.
  2. Los het bouillonblokje op in 5 dl heet water. Overgiet het vlees met de bouillon en breng op smaak met het paprika- en currypoeder. Roer om en laat zo’n 25 minuten verder garen op een laag vuur.
  3. Voeg de paprikareepjes toe en laat 10 minuten voortsudderen. Bind de saus met de sausbinder.

GERELATEERDE PRODUCTEN


Runderstoofvlees

Runderstoofvlees extra mager

Varkensstoofvlees

Bespaar! Ontvang de nieuwste promoties rechtstreeks in je mailbox.