Kooktips
Kalkoenstoofpot met paprika
Voor 4 personen:
- 1 kg kalkoenstoofvlees
- 200 g paprikamix
- 300 g preiringen
- 100 g gesneden ajuin
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel currypoeder
- sausbinder (Maïzena)
- kipkruiden
- vloeibare bakboter/olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie of vloeibare bakboter in een stoofpot, voeg het vlees toe en kruid het met de kipkruiden. Laat de stukjes prei en ajuin kort meestoven zodra het vlees goudbruin kleurt.
- Los het bouillonblokje op in 5 dl heet water. Overgiet het vlees met de bouillon en breng op smaak met het paprika- en currypoeder. Roer om en laat zo’n 25 minuten verder garen op een laag vuur.
- Voeg de paprikareepjes toe en laat 10 minuten voortsudderen. Bind de saus met de sausbinder.
- Verhit een scheut olijfolie of vloeibare bakboter in een stoofpot, voeg het vlees toe en kruid het met de kipkruiden. Laat de stukjes prei en ajuin kort meestoven zodra het vlees goudbruin kleurt.
- Los het bouillonblokje op in 5 dl heet water. Overgiet het vlees met de bouillon en breng op smaak met het paprika- en currypoeder. Roer om en laat zo’n 25 minuten verder garen op een laag vuur.
- Voeg de paprikareepjes toe en laat 10 minuten voortsudderen. Bind de saus met de sausbinder.