2,5 uur
2 personen
Ingrediënten
Ajuin
1 stuk
Stoofvlees
500 g
Klont boter
50 g
Donker bier
1 flesje
Boterham (zonder korst)
1 of 2 stuks
Scheutje azijn
1 kl
Peper en zout
Mosterd
Tijm en laurier
Snipper de ajuin fijn.
Smelt de boter op hoog vuur en voeg er de gesnipperde ajuin aan toe. Laat goed bruinen. Verlaag daarna het vuur.
Voeg het vlees eraan toe en schroei rondom rond toe. Kruid met peper en zout.
Giet het bruine biertje over het vlees en voeg er eventueel nog water aan toe zodat het vlees mooi onder staat.
Voeg de boterham(men) mét royale laag mosterd, zónder korstjes, eraan toe samen met een koffielepel azijn. Voeg tijm en azijn toe aan de kookpot.
Laat nu zo'n 2 uur pruttelen op een laag vuurtje met het deksel op de pot. Roer af en toe eens in de pot en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is.
Voor de stoofvleessaus
Voeg daarna, of de dag nadien, maïzena toe en laat alles opnieuw koken. Voeg er opnieuw water aan toe tot het vlees onder staat. Roer goed door tot de saus de gewenste dikte heeft.
Vergeet er ook geen blokje vleesbouillon aan toe te voegen. Smakelijk!
Producten
Runderstoofvlees extra mager

geen allergenen

/kg

Runderstoofvlees

geen allergenen

/kg

Varkensstoofvlees

geen allergenen

/kg