Kipfilet in rodewijnsaus
45 à 60 minuten
4 personen
Ingrediënten
Kipfilet
4 stuks
Witloof (gebakken of rauw)
300 g
Spruiten
200 g
Verse zilveruitjes
5 stuks
Pommes duchesses
1 zak
Gekleurde wortelen met loof
1 bos
Sinaasappel
1 stuk
Notencrumble
1 potje
Bietenblaadjes
1 potje
Rodewijnsaus
1 pot
Olijfolie
Balsamicoazijn
2 el
Waterkers
1 pakje
Tijm
Paprikapoeder
Peper en zout
Voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 175°C en de friteuse op 180°C.
Kipfilet
Marineer de kipfilets met paprikapoeder, peper, zout en een scheutje olijfolie. Schroei ze kort aan in een hete pan en laat verder garen in de oven (10 à 15 min., afhankelijk van de dikte).
Groenten
- Snijd de zilveruitjes in ringen en bak ze in boter met balsamico, peper en zout.
- Schil de gekleurde wortelen, laat het loof eraan, kleur ze aan in een pan en rooster in de oven.
- Verwarm het witloof, halveer, kruid met peper en zout, en werk af met tijm.
- Halveer de spruiten, kruid en bak tot ze beetgaar zijn.
- Schil de gekleurde wortelen, laat het loof eraan, kleur ze aan in een pan en rooster in de oven.
- Verwarm het witloof, halveer, kruid met peper en zout, en werk af met tijm.
- Halveer de spruiten, kruid en bak tot ze beetgaar zijn.
Pommes duchesses & saus
Bereid de pommes duchesses volgens de verpakking en verwarm de rodewijnsaus.
Serveren
- Dresseer de kipfilets op een schaal, overgiet met rodewijnsaus en werk af met sinaasappelschijfjes, zeste, gekarameliseerde zilveruitjes en waterkers.
- Serveer de wortelen met notencrumble en bietenblaadjes.
- Presenteer het witloof en de spruiten met een takje tijm.
- Serveer de wortelen met notencrumble en bietenblaadjes.
- Presenteer het witloof en de spruiten met een takje tijm.
Products