45 à 60 minuten
4 personen

Maak van jouw feesttafel een echte blikvanger met dit verfijnde gerecht. Malse kipfilets van Buurtslagers, langzaam gegaard in een rodewijnsaus, zorgen voor een smaakexplosie. Combineer met gekarameliseerd witloof en krokante pommes duchesses voor een feestmaal om van te genieten.

Ingrediënten
Kipfilet
4 stuks
Witloof (gebakken of rauw)
300 g
Spruiten
200 g
Verse zilveruitjes
5 stuks
Pommes duchesses
1 zak
Gekleurde wortelen met loof
1 bos
Sinaasappel
1 stuk
Notencrumble
1 potje
Bietenblaadjes
1 potje
Rodewijnsaus
1 pot
Olijfolie
Balsamicoazijn
2 el
Waterkers
1 pakje
Tijm
Paprikapoeder
Peper en zout
Voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 175°C en de friteuse op 180°C.
Kipfilet
Marineer de kipfilets met paprikapoeder, peper, zout en een scheutje olijfolie. Schroei ze kort aan in een hete pan en laat verder garen in de oven (10 à 15 min., afhankelijk van de dikte).
Groenten
- Snijd de zilveruitjes in ringen en bak ze in boter met balsamico, peper en zout.
- Schil de gekleurde wortelen, laat het loof eraan, kleur ze aan in een pan en rooster in de oven.
- Verwarm het witloof, halveer, kruid met peper en zout, en werk af met tijm.
- Halveer de spruiten, kruid en bak tot ze beetgaar zijn.
Pommes duchesses & saus
Bereid de pommes duchesses volgens de verpakking en verwarm de rodewijnsaus.
Serveren
- Dresseer de kipfilets op een schaal, overgiet met rodewijnsaus en werk af met sinaasappelschijfjes, zeste, gekarameliseerde zilveruitjes en waterkers.
- Serveer de wortelen met notencrumble en bietenblaadjes.
- Presenteer het witloof en de spruiten met een takje tijm.
Products
Kipfilet

Geen allergenen

/kg

Gebakken witloof

geen allergenen

  • 220 G/PAK

/pak

Gestoofde spruitjes met breugelspek

Soja, Selderij, Mosterd

  • 375 G/SCHAAL

/schaal