Kooktips
Oma's stoofvlees met mosterd en ajuin
Voor 4 personen:
- 1 kg rundstoofvlees
- 2 uien
- 1 flesje bruin bier
- 2 el stroop
- 1 bruine boterham met mosterd
- boter
- olijfolie
- (gedroogde) tijm
- 2 laurierbladeren
- 1 kruidnagel
- peper & zout
- Snipper de ajuin fijn en fruit de snippers in een stoofpot met een scheutje olijfolie.
- Schroei het stoofvlees dicht in een braadpan met een klontje boter. Verdeel het vlees eventueel in kleinere porties, zodat elk stukje voldoende kan bakken, zonder te koken. Kruid met peper en zout.
- Zodra ze bruin kleuren, schep je de stukjes stoofvlees bij de gestoofde ui. Voeg het bier toe en laat even verder sudderen.
- Breng op smaak met een grote lepel stroop en de bruine boterham met mosterd.
- Kruid af met een kruidnagel, wat tijm en laurier.
- Zet het deksel op de pot wanneer de saus dik genoeg is. Laat het stoofpotje een paar uurtjes sudderen op een zacht vuur en roer af en toe om.
- Snipper de ajuin fijn en fruit de snippers in een stoofpot met een scheutje olijfolie.
- Schroei het stoofvlees dicht in een braadpan met een klontje boter. Verdeel het vlees eventueel in kleinere porties, zodat elk stukje voldoende kan bakken, zonder te koken. Kruid met peper en zout.
- Zodra ze bruin kleuren, schep je de stukjes stoofvlees bij de gestoofde ui. Voeg het bier toe en laat even verder sudderen.
- Breng op smaak met een grote lepel stroop en de bruine boterham met mosterd.
- Kruid af met een kruidnagel, wat tijm en laurier.
- Zet het deksel op de pot wanneer de saus dik genoeg is. Laat het stoofpotje een paar uurtjes sudderen op een zacht vuur en roer af en toe om.