Heb je zin in een lekkere barbecue? Dan kan een goed stuk vlees alvast niet ontbreken. Nieuw in ons assortiment is de gekruide grillsteak. Dit botermals en smaakvol stukje rundvlees is afkomstig uit de schouder van het rund en leent zich perfect tot steak. Kenners weten dit stukje rundvlees alvast heel erg te smaken.

Bovendien is dit vlees vacuümverpakt waardoor het extra lang houdbaar blijft en alleen maar aan smaak wint. Aan de slag met de gekruide grillsteak dan maar!

Hoe ga ik aan de slag met een gekruide grillsteak?

Koop je een gekruide grillsteak bij Buurtslagers, dan mag je er zeker van zijn dat dit om gelijk gesneden stukken gaat van telkens ± 300 g. Daardoor is deze steak heel makkelijk klaar te maken. Je hoeft elke zijde maar kort te schroeien. Maar hoe bak je deze gekruide grillsteak nu volgens de gewenste cuisson? 

buurtslagers-gekruide-grillsteak

Bereidingstip

  1. Haal de steak ± 20 minuten op voorhand uit de koelkast en laat rusten op kamertemperatuur.
  2. Daarna bak je de gekruide grillsteak in een hete pan met boter of op de BBQ boven witgloeiende kolen. Bak deze steak op elke kant 1 à 2 minuten. Hou er de aandacht bij, want dit gaat supersnel.
  3. Vervolgens gaar je de grillsteak nog ± 5 minuten verder op de zijkant van het BBQ-rooster of op een laag vuurtje in de pan.

Wat zijn de voordelen van vacuüm?

We verpakken heel wat referenties rundvlees vacuüm omwille van verschillende redenen. We sommen ze kort even voor je op: 

  • Langer vers
  • Nog malser
  • Nog meer smaak
  • Handig om in te vriezen
  • Duurzaam verpakt

Wil je nog meer weten over deze manier van verpakken? Lees er dan zeker onze blog rond vacuümverpakt rundvlees op na.

Zin gekregen in dit heerlijk gekruid stukje vlees? Vraag ernaar bij je Buurtslagers-verkooppunt.