Voorgegaarde kippenbillen, spareribs

Nadat het terras lenteklaar is gemaakt, kriebelt het bij menig Belg om de BBQ terug van onder het stof te halen. Eerste warme zonnestralen voorspeld? Tegelijkertijd wordt die eerste BBQ gepland. Dankzij Buurtslagers ben je zeker van een geslaagde, stressvrije eerste editie. Onze ultieme tip? Voorgegaard vlees. Voorgegaard vlees biedt heel wat voordelen: zowel op de BBQ als in de oven. We leggen ze even kort voor je uit.

1. Voorgegaard vlees is VEILIGER

Voorgegaard vlees is, de naam zegt het zelf, al gaar vlees. Omdat het vlees al doorbakken is, hoef je het minder lang te grillen waardoor je rauw of aangebrand vlees vermijdt. Door het vlees voor te garen, maken ook bacteriën geen schijn van kans. Rauw vlees bevat nl. veel bacteriën, ongeacht de vleessoort. Het merendeel is ongevaarlijk, maar sommige bacteriën kunnen een voedselvergiftiging veroorzaken. Doordat voorgegaard vlees al grondig werd verhit, is het veiliger: de bacteriën werden al gedood nog voor je het stuk op je barbecuerooster legt. Let er wel op dat je het barbecuevlees pas uit de koelkast haalt, eens je het effectief wil grillen. Laat je het vlees te lang in de warmte naast de BBQ liggen, dan geef je bacteriën wel vrij spel. Daarnaast is er ook nog een algemene voedingsregel die voorschrijft dat je gegaard en niet-gegaard vlees strikt van elkaar moet scheiden. Voorzie dus aparte snijplanken, messen en borden en hou het op die manier altijd voedselveilig.
 

2. Voorgegaard vlees is MALSER

Ons vers vlees garen we langzaam op een lage temperatuur. Zo behoudt het vlees zijn vitamines, kleur en structuur en is het voedzamer en malser dan vlees dat op een hoge temperatuur is bereid.
 

3. Voorgegaard vlees is SNELLER KLAAR

Doordat het vlees al bereid werd, kan je aan tafel zodra het vlees een lekker krokant korstje heeft. En zo moet barbecueën zijn: vlot, zonder bakzorgen. Iedereen tevreden: barbecueën gaat zo sneller vooruit en je hoeft niet per se rekening te houden met de bakvolgorde van je barbecuevlees. En zo worden zelfs dummies expert in barbecueën.