Vers vlees van hoge kwaliteit aanbieden, daar gaan we bij Buurtslagers voor. Elke dag opnieuw. Waar kan, pakken we dat het liefst zo duurzaam en efficiënt mogelijk aan. Onze côte à l’os verpakken we al een aantal jaren vacuüm. Deze expertise namen we mee om voortaan nog twee referenties rundvlees vacuüm te verpakken: dunne lende en zesrib. Dat heeft heel wat verschillende voordelen. Benieuwd? Je leest ze hier.

buurtslagers-rundvlees-vacuumverpakt

Zo vers mogelijk verpakken

Hoe gaan we exact te werk? Wanneer we het rundvlees ontvangen, bewaren we het bij een temperatuur van ± 1 °C. Daarna is het aan onze slagers. Zij versnijden het vlees in een extra gekoelde ruimte van 4 °C. Daarbij letten ze extra op kwaliteit en malsheid van de deelstukken. Wanneer het vlees gesneden is, laten we het een uurtje volledig doorkoelen in een ruimte van ± 1 °C. Daarna verpakken we het rundvlees in minder dan 15 minuten en stockeren we het in ons distributiemagazijn. Klaar voor verkoop.

Voordelen van vacuümverpakt rundvlees

Vacuümverpakt vlees blijft langer vers

Uit studies blijkt dat vlees dat vacuümverpakt is langer vers blijft. In de koelkast kan je vacuümverpakt vlees tot wel 2 weken bewaren. In de diepvries blijft het rundvlees maar liefst 1 jaar goed. 

 

Malser en smaakvoller vlees

Wanneer je vlees na het versnijden onmiddellijk vacuümverpakt, kunnen de lekkere smaken en sappen nergens meer heen. Doordat alle sappen van het rundvlees in de verpakking blijven, blijft de malsheid ook gegarandeerd. Het vlees rijpt verder na in de koelkast waardoor het malser wordt. De vacuümverpakking beschermt het vlees bovendien ook tegen vriesbrand of uitdroging in de diepvries. 

bs-vacuum-lende

Duurzame verpakking

Vlees vacuüm verpakken is op heel wat vlakken een goeie, duurzame oplossing. Zo hebben we niet alleen minder (plastic) verpakking nodig voor de productie, ook kunnen we meer producten in een vrachtwagen transporteren, omdat het compacter verpakt is. Daardoor neemt het ook thuis minder plaats in beslag in de koelkast en/of diepvries.

Makkelijk invriezen en ontdooien

Thuis invriezen is eenvoudig, omdat het vlees al verpakt is. Wil je het vlees veilig ontdooien? Haal het een dag van tevoren uit de diepvries en leg het in zijn verpakking op een bord in de koelkast. Als je sneller wil ontdooien, dan leg je de vacuümverpakking in koud water.

Waarom verandert de kleur van vacuümverpakt vlees?

Rundvlees bestaat hoofdzakelijk uit spieren. Spieren hebben zuurstof nodig. Het is zuurstof in de lucht die de rode kleur geeft aan spieren. Wanneer we de zuurstof uit de verpakking halen, verandert het vlees van kleur en wordt het iets donkerder en minder rood. Dit heeft echter geen invloed op de smaak en kwaliteit. Integendeel. Merk je een kleurverschil op? Haal het vlees uit de vacuümverpakking en laat enkele minuten rusten. Daarna komt het weer perfect op kleur.

Vacuümverpakt rundvlees kopen?