buurtslagers-bbq-slager

Barbecueën, da’s niet zomaar een maaltijd, maar een levensstijl die zorgt voor warmte en gezelligheid tijdens de mooie maanden. In deze blog onthullen we enkele van onze best bewaarde geheimen als het aankomt op het perfecte barbecuegerecht. Van het selecteren van het beste vlees tot het beheersen van de grill, we laten je zien hoe je elke keer weer een onvergetelijke barbecue-ervaring creëert.  

Kies het juiste vlees

Het begint allemaal met het selecteren van de juiste stukken vlees. Bij Buurtslagers streven we altijd naar de hoogste kwaliteit, omdat we weten dat goed vlees de basis vormt van een geweldige barbecue. Kies voor vers vlees van lokale spelers en let op marmering en versheid voor de beste smaak en textuur. Een goed stuk vlees hoeft niet per se een côte à l’os te zijn, ook met een goeie braadworst is het al feest. Niet voor niets herken je een goede slager aan de kwaliteit van zijn worsten, gehakt en preparé. Haal je vlees ook altijd tijdig uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen, maar leg het uiteraard niet in de zon.  

Bereid je grill voor

Een goede barbecue begint met een goed voorverwarmde grill. Zorg ervoor dat je grill schoon is en vrij van vetresten om te voorkomen dat je gerechten aanbranden of ongelijkmatig garen. Gebruik hoogwaardige houtskool of briketten en laat ze gelijkmatig branden voordat je begint met grillen.  

Beheers de temperatuur

Temperatuurbeheersing is heel belangrijk wanneer je perfect gegaard vlees wil bereiken op de barbecue. Leer de kunst van het indirect grillen voor grotere stukken vlees. Hierbij ligt het vlees niet direct boven het vuur, maar aan de zijkant ervan. Gebruik een kernthermometer om de interne temperatuur van het vlees te controleren. Zo weet je altijd precies hoe warm je vlees is en voorkom je te ver gegaard of te rauw vlees. Experimenteer daarnaast met verschillende grillzones voor de smakelijkste resultaten.

Laat het vlees rusten

Een van de meest over het hoofd geziene stappen bij het barbecueën is het laten rusten van het vlees na het grillen. Laat je gegrilde creaties enkele minuten rusten voordat je ze serveert, zodat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees sappig en mals blijft.  

Experimenteer en geniet

Ten slotte, wees niet bang om te experimenteren en je eigen draai te geven aan klassieke barbecuegerechten. Voeg marinades, rubs en sauzen toe naar smaak en wees creatief met bijgerechten en de presentatie ervan. Het belangrijkste is bovenal om te genieten van het barbecueën in het gezelschap van een bonte bende vrienden en familie.  

Klaar om je barbecuevaardigheden naar een hoger niveau te tillen met deze tips van jouw slager? Warm de grill op en laat je culinaire creativiteit de vrije loop!