buurtslager-barbecue-kip-op-de-barbecue

Kip op de barbecue, iedereen is er fan van. Dit kakelvers stukje vlees is vol van smaak en bovendien is het een mager stukje vlees. Het is echter niet steeds evident om kip sappig en mals te grillen. Heb je ook al eens gevloekt, omdat jouw stukje kip weer aan de droge kant was?

Met deze slimme BBQ-tips van jouw partner in grill bereid je kip als een echte BBQ-chef.

Veel succes! 

Zo bereid je kip op de BBQ

  • Mag het snel gaan, dan raden we je aan kleine stukjes kip boven de gloeiende kolen te grillen. Kip is snel gaar en als je de stukjes geregeld draait, branden ze niet aan.
  • Wil je toch grotere stukken kip bereiden? Laat ze dan eerst een tijdje garen in aluminiumfolie. Haal het vlees daarna uit de aluminiumfolie en laat dan pas echt grillen. Zo vermijd je een te harde korst met onvoldoende gegaard vlees binnenin.
  • Bestrijk de kip steeds met olijfolie of laat eerst marineren in een marinade met een beetje olie. Hierdoor vermijd je dat de kip aan de rooster blijft kleven. Het houdt het vlees ook sappiger.
  • Kip is gaar als het vlees vanbinnen wit is of van het bot loskomt. Een kipfilet is klaar na 5 à 8 minuten grillen langs beide zijden.
  • Kippenbouten hebben dubbel zo veel tijd nodig. De ongeschreven wet in BBQ-land luidt als volgt: vlees met een been of bot moet langer garen.

Perfecte kip op de barbecue: bereid een papillot

Maak eens kip klaar in een papillot op de barbecue. Het is een makkelijke manier om de perfecte kip op de barbecue klaar te maken. Bovendien is kip in papillot vetarm en snel klaar. Omdat alle smaken mooi samenkomen, krijg je een echt smaakbommetje op je bord. Win tijd en maak je kippenpapillotten op voorhand klaar. Bewaar in de koelkast tot je ze gaat bakken. Smakelijk!