buurtslagers-feestelijke-krans-van-worstenbroodjes

Wie feestelijk aperohapje zegt, denkt misschien niet onmiddellijk aan worstenbroodjes. Toch is het zowel bij jong als oud nog steeds een zeer populaire hartige snack. Ons topproduct is nog steeds gehakt, daarom moesten we wel aan de slag gaan met dit traditioneel recept.  

Speciaal voor de gelegenheid steken we onze worstenbroodjes in een feestelijk jasje én geven we er een pittige toets aan. Dit recept bewijst dat je het niet altijd ver hoeft te zoeken om lekkere hapjes op tafel te toveren. Maak er alvast voldoende van, want je gasten zullen smullen.  

Benieuwd naar ons recept voor worstenbroodjes?  

Tips voor de perfecte worstenbroodjes

  • > Laat je de worstenbroodjes afkoelen om later te serveren? Warm ze dan eerst nog even op in een traditionele oven en niét in de microgolfoven. Je gasten willen liever bijten in een krokant worstenbroodje.
  • > Mogen je worstenbroodjes nóg pittiger? Geef het gehakt extra smaak met wat fijngesneden chilipeper of een schepje sambal.
  • > In ons recept werken we af met sesamzaadjes. Liever geen sesamzaadjes tussen de tanden? Strooi wat gedroogde kruiden op het bladerdeeg. Verse kruiden zijn af te raden, want die verbranden in een hete oven. Maar gedroogde tijm, oregano of venkelzaadjes werken prima als afwerking.
  • > Zorg ervoor dat het gehaktdeeg goed gekneed is zodat het minder krimpt en je worstenbroodje mooi gevuld is.

Ging je aan de slag met ons recept? Dan willen wij dat heel graag zien. Deel jouw feestelijke aperohapje op Facebook en tag @buurtslagers. Smakelijk!