BS_Blog_Pita

Laat het aftellen beginnen, want zaterdag is het aan ons Belgisch elftal om opnieuw te schitteren. Supporteren gaat uiteraard het beste met een volle maag. Daar zijn we ons bij Buurtslagers van bewust. Ook de twaalfde man moet scherp staan! Kom volledig in de voetbalsfeer met onze 2 EK-suggesties: stoofvlees en pita.

Scoren met stoofvlees

Wil je het thema van de avond volgen, dan ga je voor een op en top Belgisch gerecht. En wat is de Belgische klassieker der klassiekers? Juist, stoofvlees met friet.  Je maakt dit vlees makkelijk op voorhand klaar en de frietjes bak je vers wanneer je voetbalvrienden gearriveerd zijn. Bij Buurtslagers kies je uit runderstoofvlees, runderstoofvlees extra mager, varkens- of kalkoenstoofvlees.

Vul voor jouw supporters een goeie puntzak met frietjes en doe er een portie stoofvlees bovenop. Wist je dat wij bij Buurtslagers ook een bereide variant stoofvlees hebben? Je warmt even op in de microgolf en schept snel op voor de liefhebbers.  Stoofvlees en voetbal, de perfect match als je ‘t ons vraagt.

Zelf pita's maken

Een andere winner tijdens het EK-voetbal: onze pitamaaltijden. Reepjesvlees, pitabroodjes, sla en tomaat, meer heb je niet nodig voor een geslaagde voetbalsnack. Hou je eerder van varkensvlees of kies je voor kip? Met onze pitacolli’s heb je de keuze. Bak het pitavlees krokant in de pan en vul de broodjes. Breng op smaak met looksaus, werk eventueel af met uiringen, witte kool en groenten naar smaak. Serveer daarna in tricolore servet. Reken 80 g reepjes per pita en 2 pita’s per persoon.

De eetvoorbereidingen zijn bij deze ook weer getackeld. Geniet van de wedstrijd!

Serveer je liever nog een ander hapje tijdens een spannende voetbalmatch? Ontdek ons volledige EK-assortiment en laat je verder inspireren.