BS_BelgischeKip

Buurtslagers, dat is niet zomaar jouw slager in de buurt. We vinden het belangrijk om lokaal aan te kopen. Da's lekker, ultravers en voordelig. Dat bewijst ook onze 100% Belgische kipfilet die je in onze schappen vindt. We kopen ze aan bij een lokale kippenkweker. Zo geniet jij van lekker stukje kip van bij ons. Daarom extra in de kijker deze week: het verhaal van onze kip.

Daarom geniet jij van 100% Belgische kip aan scherpe prijzen

  • Alles start bij de landbouwer. Die verzorgt zijn kippen als de beste. Vlaamse boeren staan erom gekend om, dag en nacht, met een hoge mate van specialisatie, zorgzaam om te gaan met hun kippen.
  • Daarna worden de kippen vervoerd naar de slachterij. Samenwerking tussen landbouwer en slachterij is hier heel belangrijk. Kortere reistijden zorgen nl. voor een rustiger vervoer en minder stress bij de kippen. Die nabijheid van kwekerij, slachthuis, productiecentrale van Buurtslagers en onze winkels zorgt voor een zeer korte keten. Goed voor lagere transportkosten, beter voor het milieu.
  • Wij werken samen met 1 slachthuis, gespecialiseerd in het slachten en versnijden van kippen. Dat is een sterke troef! Dankzij een ultramoderne techniek van geventileerde koeling wordt het vlees droog gekoeld. Belangrijk voor de kwaliteit.
  • 24 uur nadat de kip bij de boer vertrokken is, ligt ze al vers verpakt in onze koeltoog. Dat is mogelijk dankzij een zeer efficiënte distributie en organisatie. Van de boer tot het personeel in onze winkels, iedereen is hierop afgestemd. En die perfecte samenwerking proef je gewoon.

Zin gekregen in een stukje Belgische kip?  Ga er zorgvuldig mee aan de slag en serveer een stukje kwaliteit op je bord.

Belgische keuken

Benieuwd naar onze andere Belgische producten? Ontdek ons volledig Belgisch assortiment en laat je inspireren door onze Belgische keuken.