60 minuten
4 personen

Met dit recept tover je jouw klassieke worstenbroodjes om tot een feestelijk aperitiefhapje in een creatief jasje. Supersmaakvol en helemaal niet moelijk om te maken. De vulling van de worstenbroodjes maken we zelf en we werken mooi af met het veenbessenkonfijt. 

Ingrediënten
Bladerdeeg (vierkant)
1 stuk
Gehakt
200 g
Graantjesmosterd
1 el
Sjalot
1 stuk
Rozemarijn
Eieren
1 stuk
Sesamzaadjes
1 el
Veenbessenkonfijt
1 zak
Verwarm de oven op 180 °C.
Snijd de sjalot en rozemarijn heel fijn en meng dit samen onder het gehakt, met één eetlepel mosterd.
Leg het vel bladerdeeg in de breedte.
Maak een rol van de gehaktmengeling en leg deze in het midden van het bladerdeeg, over de hele breedte.
Bestrijk de onderste zijde van het bladerdeeg met eigeel en de helft van de bovenste zijde met nog wat mosterd.
Vouw het deeg van boven het gehakt naar beneden over het gehakt en rol verder dicht.
Leg de rol op een vel bakpapier en snijd de rol in 12 gelijke delen voor ongeveer ¾ in.
Leg nu de rol in een krans en draai de individuele worstenbroodjes met de gesneden kant naar boven zodat je het gehakt ziet.
Strijk de bovenzijde van de krans in met eigeel en werk af met de sesamzaadjes.
Bak in de oven voor 45 minuten tot het gehakt helemaal gaar is en het bladerdeeg mooi goudbruin.
Serveer de krans met het veenbessenkonfijt.
Producten
Gehakt

Gluten (tarwe)

  • varken

/kg

Veenbessenkonfijt

geen allergenen

/stuk

Inspiratie & tips