4 personen

Een stevig stuk vlees grillen, zorgt soms voor de nodige onzekerheid. We pakken het voortaan anders aan en barbecueën daarom deels met onze oven. De voorbereiding doe je makkelijk van tevoren. Zo hoef je niet de hele tijd bij de BBQ te staan en gaart het vlees tot de gewenste cuisson.

Ingrediënten
Côte à l'os
1,4 kg
Peper
Zout
Kruid het vlees op voorhand voor dat mooie korstje. Bestrooi pas met zout net voor het vlees op de grill gaat, want zout trekt vocht uit vlees. Leg het vlees centraal op de BBQ en schroei dicht aan beide kanten.
Neem het vlees van de grill en wikkel in aluminiumfolie. Hou minimum een halfuur warm in de oven op 60 °C, afhankelijk van de grootte van het stuk vlees. De côte à l'os kan tot zeker 2 à 3 uur in de oven.
Leg het stuk nog eens op de rooster net voor je aan tafel gaat. Bak verder af naar smaak. Serveer het daarna in reepjes aan je gasten. Smakelijk!
Producten
Côte à l'os

indien met kruidenboter: Melk

  • 1,4 KG/ST

/kg

Gekruide krielaardappelen in de schil

geen allergenen

  • 500 G/SC

/schaal

Bearnaisesaus
  • 330 ML/POT

/pot

Archiducsaus

Gluten (tarwe, gerst), Soja, Melk, Selderij

  • 340 G/POT

/pot

Peperroomsaus

Gluten (tarwe, gerst), Soja, Melk, Selderij

  • 340 G/POT

/pot

Inspiratie & tips