buurtslagers-gehakt-het-beste-gehakt-daar-draai-je-niet-omheen

Gehakt, het zou wel eens als te vettig, te zoutig en te ongezond bestempeld worden. Niet goed voor de cholesterol, hoor ik je ook nog luidop denken. Toch verdient gehakt ook zijn plaatsje in een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Het is niet alleen een zeer veelzijdig ingrediënt in de keuken, je kan de verschillende soorten gehakt daarnaast gebruiken in heel wat lekkere bereidingen.

Valt het op dat we fan zijn van gehakt? Nu jou nog overtuigen. ;-)

buurtslagers-bolognaisesaus-met-rundergehakt-recept

Gehakt, daar kan je alle kanten mee uit

Vers op de boterham, gebakken in de pan, als basis van heerlijke ovenschotels, de vulling voor jouw groenten … Je leest het al, gehakt heeft eindeloos veel mogelijkheden. Daarom is het zo’n dankbaar product in de keuken en is (bijna) iedereen er dol op.

Ook zo gek op gehakt, maar vrees je voor je lijn? Kies voor het juiste soort gehakt. Rundergehakt bevat het minste vetgehalte, varkensgehakt het meeste. Wil je geen smaakverlies? Kies dan voor varkensgehakt en voeg de helft americain toe. Zo halveer je het vetgehalte, maar bekom je toch evenveel smaak.

Nog een lekker ideetje: voeg gehakt toe aan je groentesaus. Dat maakt het zoveel smakelijker en tegelijkertijd heb je toch wel mooi je portie groenten binnen.

buurtslagers-gehakt-gehakthamburgers

Wat schaft de pot? Gehakt!

Naast heel wat verschillende soorten gehakt, maken wij in ons atelier ook heel wat bereidingen met dit ingrediënt klaar: van hamburgers over gehaktballetjes tot vogels zonder kop. Iedere dag zou gehaktdag kunnen zijn.

Om ons gehakt aan te passen aan de wensen en noden van jou als klant, verminderden we zelfs onlangs het zoutgehalte in ons varken-, runder- en varken-kalfsgehakt. Dat leidde tot een vernieuwde receptuur met minder zout, maar evenveel smaak.

buurtslagers-verschillende-soorten-gehakt

Verschillende gehaktsoorten

Er bestaan heel wat soorten gehakt en je ontdekt ze allemaal in ons uitgebreide gamma. Hoe je ermee aan de slag gaat? We geven je alvast enkele lekkere tips mee.

  • Varkensgehakt: om varkensgehakt te bereiden, gebruiken we volledig geselecteerde schouder- en buikstukken. Het is ons geheim voor constante kwaliteit en smaak. Dit soort gehakt is ook de bestverkochte soort.

 

  • Varken-kalfsgehakt: dit type gehakt is bijzonder smaakvol en iets minder vet. Ideaal voor die nostalgische boterham met rauw gehakt. Verder gebruik je dit type gehakt perfect als mager alternatief in jouw gerechten.
  • Kippengehakt: deze gehaktsoort is een mager en eiwitrijk alternatief en past perfect in een evenwichtig voedingspatroon. Gebakken heeft dit gehakt een stevigere textuur.
  • Rundergehakt: dit product bestaat uit 60% rund. De overige 40% bestaat uit varkensgehakt. In de pan smelt het varkensvet gedeeltelijk weg en de rest houdt het vlees lekker sappig. Gebruik dit soort gehakt in je spaghetti- of lasagnesaus, maar sssst … hou het geheime ingrediënt lekker voor jezelf.
  • Americain: voor wie houdt van de smaak van puur rundvlees, vers uit de molen. Geschikt voor magere bereidingen of om er zelf een frisse steak tartaar mee te bereiden.

 

En jij, wat voor lekkers bereid jij met gehakt? Smakelijk alvast.