Gehaktbroodje met varken-kalfsgehakt
 
  80 minuten
      
                  
            4 personen
      
                Ingrediënten
          varken-kalfsgehakt
    600 g
  rode puntpaprika, in kleine blokjes
    1 stuk
  sjalot, fijngesneden
    1 stuk
  look
    1 teentje
  lente-ui, fijngesneden
    3 stengels
  peper en zout
    nootmuskaat
    cayennepeper of gemalen piment
    tomatenketchup
    2 eetlepels
  ei
    1 stuk
  broodkruim
    50 g
  spek, in dunne plakjes
    100 g
  Verwarm de oven voor op 180 °C.
  Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de paprika, sjalot, lente-ui en knoflook voor 5 minuten.
  Laat afkoelen terwijl je in een kom het ei losklopt met peper, zout, nootmuskaat, cayennepeper (of piment) en de ketchup.
  Meng nu in een kom het gehakt met het groentemengsel en het eimengsel en kneed er het broodkruim door. Kruid eventueel bij en meng alles tot een samenhangend geheel.
  Vorm het mengsel tot brood en leg het in een ingevette braadslede.
  Leg de plakken spek over het gehaktbroodje en stop de uiteinden onder het gehaktbrood. Zet in de oven voor zo'n 50 à 60 minuten.
  