80 minuten
4 personen

Een lekker gehaktbrood op tafel toveren? Dat begint bij de keuze van het juiste gehakt. Wij kiezen voor varken-kalfsgehakt. Het is iets fijner van structuur, mengt makkelijker met een eitje en paneermeel en is zacht van smaak. Dit type gehakt is tot slot iets minder vet waardoor het geheel mooi compact blijft. Jouw broodje is gebakken. 

Ingrediënten
varken-kalfsgehakt
600 g
rode puntpaprika, in kleine blokjes
1 stuk
sjalot, fijngesneden
1 stuk
look
1 teentje
lente-ui, fijngesneden
3 stengels
peper en zout
nootmuskaat
cayennepeper of gemalen piment
tomatenketchup
2 eetlepels
ei
1 stuk
broodkruim
50 g
spek, in dunne plakjes
100 g
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de paprika, sjalot, lente-ui en knoflook voor 5 minuten.
Laat afkoelen terwijl je in een kom het ei losklopt met peper, zout, nootmuskaat, cayennepeper (of piment) en de ketchup.
Meng nu in een kom het gehakt met het groentemengsel en het eimengsel en kneed er het broodkruim door. Kruid eventueel bij en meng alles tot een samenhangend geheel.
Vorm het mengsel tot brood en leg het in een ingevette braadslede.
Leg de plakken spek over het gehaktbroodje en stop de uiteinden onder het gehaktbrood. Zet in de oven voor zo'n 50 à 60 minuten.
Producten
Varken-kalfsgehakt

Gluten (tarwe)

Inspiratie & tips