Feestdiner met kalkoenfilet

2 personen
Ingrediënten
Aperitiefhapjes
12 stuks
Scampigratins diabolique
2 stuks
Gebakken kalkoenfilet in groenteroomsaus
±700 g
Ambachtelijke aardappelkroketten
12 stuks
Gestoofde appeltjes met veenbessenkonfijt
4 stuks
’t Is feest! Start met een gezellig aperitief en schuif de hapjes 10 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Neem daarna plaats aan tafel. Terwijl iemand de wijn inschenkt, zet de ander de scampigratins diabolique voor 5 min. in een oven van 200 °C.
Wanneer het tijd is voor het hoofdgerecht, zet je het schaaltje met gebakken kalkoenfilet in groenteroomsaus 25 min. in een voorverwarmde oven van 150 °C.
Haal terwijl de appeltjes uit de verpakking. Leg ze op een bord en stop 3 min. in een microgolfoven van 750 W. Zet daarna het potje veenbessenkonfijt met halfopen deksel 1,5 min. in een microgolfoven van 750 W. Verdeel de warme veenbessenkonfijt over de appels.
Open de verpakking van de verse kroketten een halfuur op voorhand: opgedroogd worden ze krokanter en barsten ze niet in de friteuse. Vul het frituurmandje met 1 laagje kroketten per keer tot ze goudbruin kleuren. Dat is ±4 min. op 180 °C. Gebruik je liever de airfryer? Volg hiervoor de handleiding van je toestel.
Producten