4 personen

Een eenvoudig, maar superlekker BBQ-hapje met kip om te starten. Gesmaakt door jong en oud! 

Ingrediënten
Kipfilet
1 stuk
Appel (type Jonagold)
1 stuk
Rode ui
1 stuk
Honing
1 el
Kipkruiden
1 tl
Currypoeder
1 tl
Citroensap van 1/2 citroen
Olijfolie
Voorbereiding
Leg enkele prikkers klaar.
Gebruik je houten prikkers? Laat ze dan enkele uren in water weken. Zo verbranden ze niet onmiddellijk op de BBQ.
Snijd de kipfilet in blokjes. Meng in een kom met de olijfolie en kipkruiden.
Was de appel, haal het klokhuis eruit en snij in blokjes die ongeveer even groot zijn als de kippenblokjes.
Meng de appelblokjes in een kom met citroensap en honing. Snijd de rode ui in partjes.
Steek de blokjes en partjes op de prikkers in deze volgorde: appel, kip en rode ui.
Op de BBQ!
Bestrooi de spiesjes met currypoeder en bak ze ±10 minuten op de BBQ, tot de kip gaar is. Draai geregeld om.

Lekker met currymayonaise.
Producten
Kipfilet

Geen allergenen

/kg

Kalkoenfilet

Geen allergenen

  • 950 G/ST

/kg

Inspiratie & tips