4 personen

Bleu, saignant, à point of bien cuit : hoe heb jij jouw steak het liefst? Op die vraag weet je waarschijnlijk wel het antwoord. Maar hoe bak je nu je steak zoals je hem het liefste hebt? Met onze tips kan je steak bakken alvast niet meer mislukken.

Ingrediënten
Steaks
4 stuks van ca. 200 gr
Haal de steak enige tijd op voorhand uit de koelkast om een koude kern te vermijden. Dep hem droog: dan krijg je een nog mooier korstje.
Doe boter in een hete pan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Gebruik die tijd om de steaks te kruiden.
Laat het vlees anderhalve minuut bakken op hoog vuur vóór je het omdraait. Alleen zo krijg je een mooi korstje en de lekkere smaak van goed gebakken vlees. Doe hetzelfde op de andere kant voor een ideale bleu.
Wil je de steak meer gegaard? Draai dan na die eerste 3 minuten het vuur lager. Rustig verder garen voorkomt een droge buitenkant. Met 1 minuut extra aan beide kanten is het vlees saignant.
Voor à point of bien cuit doe je er nog eens respectievelijk 1 of 2 minuten bij. Maar dit is natuurlijk geen exacte wetenschap, de echte gaartijd hangt af van de structuur van het vlees, de pan en de sterkte van het vuur.
Laat het vlees rusten op een warm bord, losjes met aluminiumfolie afgedekt, even lang als het gebakken werd. Zo kan het vlees zich ontspannen en krijgen de sappen de kans om zich opnieuw over het volledige stuk te verdelen.
Producten
Biefstuk Extra

Geen allergenen

  • 240 G/ST

/kg

Gepelde biefstuk 2de keus

Geen allergenen

Gepelde biefstuk 1ste keus

Geen allergenen

/kg

Pepersteak

geen allergenen

  • 200 G/ST

/kg

Restaurantsteak

Indien met kruidenboter MELK

Bearnaisesaus

Ei, Melk, Selderij, Mosterd

/stuk

Archiducsaus

Gluten (tarwe), Melk

/stuk

Peperroomsaus

Gluten (tarwe, gerst), Soja, Melk, Selderij

/stuk