45 minuten
4 personen

Lamskroon bereiden lijkt een huzarenstukje, maar met deze tips kan het alvast niet mislukken. 

Ingrediënten
Lamskroon van ca. 8 ribbetjes
2 stuks
Bak eerst het vlees rondom kort aan op hoge temperatuur. Daarna laat je het nog even rusten om mooi rosé vlees te hebben met een lekker korstje.
De juiste gaarheid is afhankelijk van de grootte van de lamskroon en de warmte of bereidingswijze. Op een gloeiende barbecue gaat het sneller dan in de pan of oven. Druk met de vingers tegen beide uiteinden van de lamskroon om te controleren of het gaar is: het vlees moet onmiddellijk weer zijn oorspronkelijke vorm aannemen.
Om te voorkomen dat de botjes aanbranden bij het grillen in de pan, de oven of op de barbecue krab je de botjes schoon met een mesje en veeg je ze schoon met een propere doek. Op de barbecue is het nog meer aangeraden om de botjes te beschermen tegen de vlammen door deze te verpakken met aluminiumfolie. Zwart geblakerde botjes zien er niet smakelijk uit en ze ruiken ook aangebrand wat de smaakt dan weer beïnvloedt.
Producten
Lamskroon

Geen allergenen

  • 2 stuks/pak
  • min. -18°C

/pak

Gemarineerde lamskroon

Geen allergenen

  • korte snit
  • ± 300 g/stuk

/stuk