4 personen

Valt jouw varkenskotelet ook al eens te droog uit? Met ons stappenplan geniet je voortaan van heerlijk sappige varkenskoteletten. En onthou ook hier, geduld is een schone deugd. Veel succes! 

Ingrediënten
Varkenskoteletten
4 stuks
Haal het varkensvlees enige tijd op voorhand uit de koelkast. Koud vlees moet je nl. veel langer verhitten om het tot in de kern te garen. Hoe langer de verhitting, hoe meer sappen uit het vlees geduwd worden en hoe droger het resultaat dus. Dat willen we liefst vermijden.
Dep het vlees droog om dat mooie krokante korstje te krijgen.
Doe boter in een hete pan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Kruid intussen het vlees met peper, zout en - net als grootmoeder vroeger - een vleugje nootmuskaat. Dat onderstreept de smaak van het varkensvlees nog meer.
Laat het vlees 2 minuten bakken op hoog vuur vooraleer je het omdraait. Je wil tenslotte een mooi korstje en de lekkere smaak van goed gebakken vlees. Bak ook de andere kant 2 minuten op hoog vuur. Verlaag dan de temperatuur om rustig verder te garen en het vlees sappig te houden. Want hoe hoger de temperatuur, hoe meer sappen verloren gaan.
Haal het vlees uit de pan net voor het volledig gegaard is. Laat het vlees mooi tot aan het been nagaren op een warm bord, losjes met aluminiumfolie afgedekt.
Rustig garen is vooral voor mager vlees als filetkoteletten of mignonettes van belang. Met vet dooraderde koteletten uit de lage rib of de spiering kunnen iets harder gebakken worden. Omdat het vet voor sappigheid van binnenuit zorgt, zijn ze ook zeer geschikt om te grillen.
Producten
Varkenskotelet

geen allergenen

/kg