2 uur
4 personen

Voor het runderstoofvlees gebruiken we bij Buurtslagers het nekgedeelte van het rund. Dit vlees is iets vetter, wat zorgt voor extra smaak tijdens het stoven. Voeg er nog de juiste kruiden aan toe, een lekker biertje en de Luikse stroop en je zet een heerlijke smaakervaring op de feesttafel. Smakelijk! 

Ingrediënten
Ajuin
2 stuks
Runderstoofvlees
1 kg
Bruin bier
2 flesjes
Luikse stroop
100 g
Boterham
2 sneetjes
Peper en zout
Boter
Laurier
2 blaadjes
Tijm
2 takjes
Kruidnagel
1 stuk
Mosterd
1 eetlepel
Natuurazijn
10 ml
Pel de ajuin en snijd deze in middelgrote stukken.
Smelt wat boter in een grote stoofpot. Stoof hierin de ajuin op een zacht vuurtje gedurende 3 minuten.
Smelt wat boter in een braadpan. Schroei het stoofvlees in die pan tot de stukjes goudbruin kleuren.
Kruid het vlees met peper en zout. Voeg het vlees daarna ook toe aan de stoofpot met ajuin.
Schenk het bier in de braadpan en breng dit aan de kook. Roer ondertussen alle aanbaksel om. Zodra het bier kookt, voeg je dit ook toe aan de stoofpot.
Voeg de blaadjes laurier, kruidnagel, Luikse stroop en tijmtakjes toe.
Besmeer de boterhammen met de mosterd en leg deze in de stoofpot met de besmeerde zijde naar onderen.
Laat dit gedurende 1,5 uur sudderen op een zacht vuur zonder deksel. Roer af en toe eens in de pot en controleer of het vlees gaar is.
Wanneer de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, voeg je nog wat azijn toe en roer je alles nog eens goed om. Kruid naar smaak af met peper en zout.
Serveertip
Serveer met verse frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Smakelijk!
Producten
Runderstoofvlees extra mager

geen allergenen

/kg

Runderstoofvlees

geen allergenen

/kg

Inspiratie & tips