Kooktips
Hoe bak je de perfecte steak? En ribbetjes, gaar je die in de oven of in de pan? Klik voor een hele rist recepten en bereidingstips op het vlees waar je zin in hebt. Of kies meteen een specifieke bereiding. Want koken is een kunst.

Kies een hoofdingrediënt of thema:

Kies een hoofdingrediënt, thema of bereidingswijze:

  • HOOFDINGREDIËNT
  • THEMA
  • BEREIDINGSWIJZE

Of zoek op bereidingswijze:


 

Stoofpotje van rund en lentegroenten



Voor 4 personen:
  • 1,2 kg rundstoofvlees
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 3 à 4 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 300 g sperziebonen
  • 1 bussel radijzen
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 bussel wortels
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl water
  • olijfolie
  • boter
  • peper & zout

Snipper de look en ajuin fijn. Schil de groene asperges, halveer de radijsjes en snij de wortels in stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot en bak het vlees goudbruin. Voeg de ajuinsnippers toe en fruit ze glazig met de look, de tijm en het laurierblad. Overgiet de inhoud van de pot met de witte wijn en laat die volledig uitkoken. Voeg het water toe, zet het deksel op de pot en laat het geheel ruim 2,5 uur verder sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Smelt een blokje boter in een diepe pan en stoof de wortelstukjes kort met de halve radijsjes. Breng intussen een kom gezouten water aan de kook en blancheer de asperges en bonen. Voeg de groenten toe aan het stoofpotje en serveer met gekookte aardappelen of frietjes.

Snipper de look en ajuin fijn. Schil de groene asperges, halveer de radijsjes en snij de wortels in stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot en bak het vlees goudbruin. Voeg de ajuinsnippers toe en fruit ze glazig met de look, de tijm en het laurierblad. Overgiet de inhoud van de pot met de witte wijn en laat die volledig uitkoken. Voeg het water toe, zet het deksel op de pot en laat het geheel ruim 2,5 uur verder sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Smelt een blokje boter in een diepe pan en stoof de wortelstukjes kort met de halve radijsjes. Breng intussen een kom gezouten water aan de kook en blancheer de asperges en bonen. Voeg de groenten toe aan het stoofpotje en serveer met gekookte aardappelen of frietjes.

Runderstoofvlees


GERELATEERDE PRODUCTEN


Runderstoofvlees extra mager

Varkensstoofvlees

Bespaar! Ontvang de nieuwste promoties rechtstreeks in je mailbox.