Stoofpotje van rund en lentegroenten
- 1,2 kg rundstoofvlees
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
- 3 à 4 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 300 g sperziebonen
- 1 bussel radijzen
- 1 bussel groene asperges
- 1 bussel wortels
- 1 dl witte wijn
- 2 dl water
- olijfolie
- boter
- peper & zout
Snipper de look en ajuin fijn. Schil de groene asperges, halveer de radijsjes en snij de wortels in stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot en bak het vlees goudbruin. Voeg de ajuinsnippers toe en fruit ze glazig met de look, de tijm en het laurierblad. Overgiet de inhoud van de pot met de witte wijn en laat die volledig uitkoken. Voeg het water toe, zet het deksel op de pot en laat het geheel ruim 2,5 uur verder sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt een blokje boter in een diepe pan en stoof de wortelstukjes kort met de halve radijsjes. Breng intussen een kom gezouten water aan de kook en blancheer de asperges en bonen. Voeg de groenten toe aan het stoofpotje en serveer met gekookte aardappelen of frietjes.
Snipper de look en ajuin fijn. Schil de groene asperges, halveer de radijsjes en snij de wortels in stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot en bak het vlees goudbruin. Voeg de ajuinsnippers toe en fruit ze glazig met de look, de tijm en het laurierblad. Overgiet de inhoud van de pot met de witte wijn en laat die volledig uitkoken. Voeg het water toe, zet het deksel op de pot en laat het geheel ruim 2,5 uur verder sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt een blokje boter in een diepe pan en stoof de wortelstukjes kort met de halve radijsjes. Breng intussen een kom gezouten water aan de kook en blancheer de asperges en bonen. Voeg de groenten toe aan het stoofpotje en serveer met gekookte aardappelen of frietjes.